1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

In perioada 20-21 februarie 2015, studenţii Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor, Universitatea din Craiova, au participat la primul târg al întreprinderilor simulate derulat la Universitatea Politehnică din București, în cadrul proiectului SIMPRACT.

Proiectul SIMPRACT este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 și este implementat de CNIPMMR, lider de proiect, în parteneriat cu Academia de Studii Economice București, Universitatea „Ovidius” din Constanța, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, Universitatea din Craiova, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea VALAHIA din Târgoviște, Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu și Asociația Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România.

Proiectul SIMPRACT și-a propus, printre altele, implicarea a7000 de studenți cuprinși în sistemul național de învățământ, proveniți din cele 8 universități partenere, în activități de consiliere și orientare profesională directă. Dintre aceștia,2250 de studenți vor fi implicați în stagii de practică în întreprinderi simulate, iar500 de studenți vor participa la stagii de practică în întreprinderi reale.

Studenţii craioveni au organizat şi prezentat la târg 5 standuri ale unor întreprinderi simulate, din diferite domenii de activitate de la cel hotelier, servicii de curierat, producţie si comercializare de electronice, respectiv industria mobilei. Utilizând platforma ROCT destinată activităţii întreprinderilor simulate, studenţii au simulat, exact ca în viaţa reală, înfiinţarea si funcţionare unei companii, sub îndrumarea profesorilor coordonatori din cadrul FEAA.

Munca şi eforturile studenţilor şi ale cadrelor didactice au fost răsplătite de către juriu cu 2 premii de excelenţă. 

 

 

Share

Utilizam fisiere de tip cookie pentru a va oferi o experienta de navigare cat mai buna, prin personalizarea continutului si pentru a analiza traficul website-ului. Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.Sunt de acord