1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia in parteneriat cu Agentia pentru Dezvoltare Regionala Bucuresti Ilfov, Universitatea din Craiova, Universitatea din Bucuresti, Universitatea "Titu Maiorescu" din Bucuresti, IPA Craiova si Asociatia ProMehedinti implementeaza proiectul cu titlul „Promovarea culturii antreprenoriale in regiunile de dezvoltare Sud-Vest Oltenia si Bucuresti Ilfov” (Cod proiect: POSDRU/176/3.1/S/150319).
 
Proiectul urmareste promovarea culturii antreprenoriale si dezvoltarea cunostintelor, aptitudinilor, deprinderilor antreprenoriale si manageriale in randul a 448 de persoane (studenti, masteranzi, tineri absolventi, intreprinzatori, persoane ce doresc sa initieze activitati independente, manageri si angajati din cadrul IMM-urilor) din regiunile SV Oltenia si Bucuresti – Ilfov, facilitand initierea de noi afaceri sau dezvoltarea afacerilor existente in scopul cresterii competitivitatii acestora pe piata.
 
In cadrul acestui proiect, Universitatea din Craiova este implicata prin desfasurarea cursului de „Competente antreprenoriale” pentru un numar de 224 de persoane cu domiciliul in Regiunea de Dezvoltare Sud-Vest Oltenia, din care cel putin 50% (112 persoane) pot fi tineri care apartin categoriei de vârstă 18-25 de ani inmatriculati in sistemul de invatamant universitar. Cursul se va finaliza prin acordarea unui certificat de absolvire autorizat de catre ANC (Autoritatea Nationala pentru Calificari), precum și a unei subventii in valoare de 300 lei/participant pentru persoanele inscrise in grupul tinta. De asemenea, cursul mai sus mentionat va urmari transmiterea tuturor cunostintelor necesare pentru ca participantii sa poata elabora un plan de afaceri, din totalitatea planurilor astfel realizate, un numar de 50 fiind selectate pentru a fi finantate, prin intermediul schemei de minimis, cu valori de pana la 25.000 euro.
 
Avand in vedere aceste aspecte, consideram ca este o oportunitate pentru studentii universitatii noastre sa se inscrie in acest proiect si sa beneficieze de formarea privind conceptul de antreprenoriat şi tehnici manageriale și de finantarea necesara pentru inceperea si derularea propriei lor afaceri. In acest sens, va rugam sa diseminati in randul studentilor facultatii dumneavoastra posibilitatea de a se inscrie in perioada 9-18 martie 2015 in grupul tinta. Mai multe informatii privind metodologia de selectie a grupului tinta si documentele ce tebuie intocmite se gasesc pe site-ul Universitatii din Craiova.
 
Conditiile pe care trebuie sa le indeplinească persoanele ce doresc sa faca parte din grupul tinta sunt urmatoarele:
- sa aiba varsta de peste 18 ani si sa doreasca inițierea unei afaceri independente;
- sa aiba domiciliul/resedinta in regiunea Sud-Vest Oltenia;
- sa fie studenti, masteranzi, doctoranzi, tineri absolventi, intreprinzatori, persoane ce doresc sa initieze activitati independente, manageri si angajati din cadrul IMM-urilor, din regiunea Sud-Vest Oltenia;
- nu beneficiaza de finantare prin alte proiecte POSDRU pentru AXA 3 DMI 3.1.; 
- sa nu fie angajati ai liderului de proiect si ai partenerilor acestuia, și nici sot/sotie, ruda ori afin, pana la gradul 2 inclusiv al acestora.
 
Share
We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue, we’ll assume that you are happy to receive all the cookies on the FEAA website.